Kerhotoiminta

Perhekahvila

Kavoin perhekahvila jatkuu taas 10.8.2020 maanantaisin klo 9:00-12:30 Notkopuiston perhetuvan tiloissa.

Monet toivovat paikkaa, jossa olisi helppo tutustua uusiin, samanlaisessa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin. MLL:n perhekahvila tarjoaa vanhemmille tukea, tietoa ja toimintamahdollisuuksia. Samalla lapset saavat seuraa ja mukavaa tekemistä.

Perhekahvila on lasten ja vanhempien kohtaamispaikka. Perhekahvilaan voi tulla hetkeksi joko hengähtämään tai purkamaan toimintatarmoaan. Tarjolla on paikka toimia yhdessä muiden lapsiperheiden ja omien lasten kanssa. Ilot, huolet ja päivänpolttavat asiat jaetaan kahvikupposen ääressä.

Perhekahvilaohjaajat ovat vapaaehtoisia, jotka toimivat kahvilassa yleensä omien lastensa kanssa.

Syyslukukaudella 2020 kokoonnumme Notkopuiston perhetuvan tiloissa (Sivutie 4, Keskustien puoleinen pääty) 10.8.2020 alkaen.  Ajankohtaisimman tiedon perhekeskuksen tapahtumista saat facebook- ryhmästämme MLL Jokelan yhdistys.

Koronatilanne vaikuttaa perhekahvilatoimintaan myös siten, ettei kahvilalla ole tarjolla aamupalaa. Kahvia ja teetä on edelleen tarjolla pientä maksua vastaan.Omia eväitä voi myös tuoda mukanaan, ja syödä lounaan perhekeskuksen tiloissa.

OHJEITA MLL:N PERHEKAHVILAN KÄVIJÖILLE KORONA-AIKANA

• Älä tule perhekahvilaan, jos sinulla tai lapsellasi on mitään sairastumiseen viittaavia oireita

• Pidetään ainakin aikuisten kesken turvavälit

• Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina, perhekahvilaan tullessaan - sekä ennen kotiinlähtöä

• Lisäksi kädet pestään aina; ennen ruokailua, ulkoa sisälle tullessa, aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin

• Omia leluja ei toistaiseksi saa ottaa mukaan perhekahvilaan

• Jos sairastut tai joku lähipiiristäsi sairastuu koronaan, ilmoita siitä välittömästi perhekahvilan vapaaehtoiselle

• Perhekahvilan vapaaehtoinen kerää kävijöiden yhteystiedot, jotta kaikki tavoitetaan tarvittaessa. Tietojen luovuttaminen on vapaaehtoista. Tietoja säilytetään 3 viikkoa.

• Jos olet ollut ulkomaanmatkalla, pidä 14 vuorokauden tauko perhekahvilaan osallistumisesta

• Jos perhekahvilakävijällä todetaan koronavirustartunta, selvitetään, onko tapahtunut altistumista. Altistuneet pitää jäljittää ja heidät asetetaan karanteeniin 14 vuorokaudeksi. Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille.

• MLL:ssä seurataan aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja päivitetään ohjeistuksia tarvittaessa. Niissä huomioidaan mahdolliset tarkemmat linjaukset, liittyen esimerkiksi ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja tilojen käyttöön (mm. THL, aluehallintovirastot ja kunnat).

TERVETULOA!

Isien ja lasten liikkakerho

Jatkuu 26.9.2020

Isä-lapsi-liikkakerho kokoontuu lauantaisin klo 16-17:30 Pertun koululla (pois lukien koulujen loma-ajat)

Kerhon toiminta on vapaamuotoista liikunnallista puuhailua isien ja lasten kesken. Käytössämme on liikuntasali ja monipuolinen välinevarasto, joten tekemistä löytyy taaperoista koululaisiin asti. Ikärajaa ei ole, joten paikalle voi tulla (oman harkinnan mukaan) minkä ikäisten lasten kanssa tahansa.

Osallistuminen on maksutonta eikä vaadi sitoutumista tai ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Atte Björkenheim (fb)

Koronatilanteen takia pyydämme noudattamaan seuraavia turvatoimia:

• tulethan paikalle vain terveenä, ulkomaanmatkan jälkeen 14vrk tauko osallistumisessa
  • jos joku perheestäsi tai lähipiiristäsi sairastuu, ilmoitathan siitä välittömästi
  • osallistujien yhteystiedot kerätään, jotta kaikki tavoitetaan mahdollisen korona-altistuksen sattuessa. Tietojen luovutus on vapaaehtoista ja niitä säilytetään 3 viikkoa
  • ei oteta omia leluja mukaan
  • käsien pesu ennen ja jälkeen toiminnan
  • pidetään turvavälit mahdollisuuksien mukaan.

Pienperheryhmä tauolla

Pienperheryhmään etsitään uutta vetäjää, toistaiseksi toiminta on tauolla.

Tule kylämummiksi tai -vaariksi!

Kylämummiamme voi tavata mm. perhekerhossa. Lisää mummeja ja vaareja kaivataan mukaan! Kylämummit ja -vaarit eivät ole yksittäisten lasten varamummeja tai vaareja, vaan toimivat esimerkiksi päiväkodeissa ja MLL:n perhekahviloissa ja kerhoissa. Lisätietoja https://www.mll.fi/tue-tyotamme/tule-vapaaehtoiseksi/vapaaehtoiset-kylamummit-ja-vaarit/